28.4.13

Tarifkolik :)

Geçenlerde misafirlerim vardı... Onlar için hazırladığım bir kaç şeyin tarifini paylaşmak istiyorum :)
 
# Örgü poğaça
# Kedi dili bisküvili pasta
# Elma topları
# Havuç- kabak- ceviz salatası

 
Örgü Poğaça :
 Hamuru :
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında, yumuşamış olsun)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket yaş maya (yoksa kuru maya da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
# Önce süt ve mayayı karıştırıyoruz. Şeker, tuz, yağ ekleyip elimize yapışmaz hale gelinceye kadar un ekliyoruz.
# Hamurun üzerini örtüp yaklaşık yarım saat bekletiyoruz (kabarana kadar).
İçi : Peynir (ben beyaz peynir koydum) ve maydanoz.
# Aşağıdaki resimde olduğu gibi ortasına harcını koyduktan sonra kenarlarından kesikler yapıyoruz ve sonuna kadar aynı şekilde örüyoruz.
# Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştiriyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz :)
 
 
Elma topları :
 Malzemeler : 3 adet elma- 1 paket pötibör bisküvi- Çekilmiş ceviz- 1çay kaşığı tarçın- Hindistan cevizi
# Elmaları rendeleyerek başlıyoruz. Tavaya biraz yağ koyup elmaları iyice yumuşayana kadar ocakta tutuyoruz. (isteğe bağlı olarak 1-2 kaşık şeker ekleyebilirsiniz ama zaten elma tatlı olduğu için çok gerek kalmıyor)
# Pötibör bisküvileri minik parçalara ayırıp pişen elmalarla karıştırıyoruz. İçine çekilmiş ceviz (biraz ağıza gelirse daha güzel olur)  ve tarçın ekleyip karıştırıyoruz.
# Karışımdan parçalar alıp top haline getiriyoruz ve Hindistan cevizine batırıyoruz. (Ben bir kaç tanesini önce çikolata sosuna batırıp sonra Hindistan cevizine buladım, tavsiye ederim:))
p.s : Aynı şekilde havuçla da çok nefis oluyor :))
 
 
Kedi dili bisküvili pasta :
Tarifi buradan...
Ben bu tarife ek olarak ara kısmına muz koydum, muzlu pastayı çok sevdiğimden... Gerçekten muhteşem bir tat verdi. Üzerine de fındık serpiştirdim :)
 
Havuç- kabak- ceviz salatası :
Malzemeler : 2 adet havuç- 2 adet kabak- çekilmiş ceviz (miktarı keyfi) - yoğurt- mayonez (isteğe bağlı) (bu malzemelerle küçük kaselerle 5 kişilik çıkıyor)
# Havuç ve kabağı soyup rendeliyoruz. Tavaya yağ koyup ayrı ayrı havucu ve kabağı tuz ekleyerek kavuruyoruz, iyice yumuşayana kadar.
# Pişen havuç ve kabakları bir kaba alıp içine çekilmiş ceviz, 2 kaşık yoğurt ve mayonez ekleyerek karıştırıyoruz.
# Kaselere koyup üzerini dilediğimiz gibi süsleyebiliriz :)
 
 
Sevgiler !
♥♥♥
 


10 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok leziz görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzel görünüyor kii :)
    Ellerine sağlıık

    YanıtlaSil
  3. hepside çok güzel ve bende kedidilli pastalara bayılırım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ben de çok severim :)
      Teşekkürler :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım ben bu tabağı kaptım çok lezzetli görünüyorlar:))sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)
      Benden de kocaman sevgiler!

      Sil
  5. ben bu güzelliklere bayıldımki elleirne sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler canım.. Senin eline su dökemeyiz ama yapıyoruz işte bişeyler :))

      Sil