10.3.13

Kitaplığımdaki Filler

7 adet filin uğur getirdiğine inanılır. Eğer yönleri kapıya bakacak şekilde dizilirse ev sahibi olunurmuş. Aslının ise şöyle olduğu söyleniyor : 7 fil, birbirinden habersiz olarak 7 farklı kişi tarafından getirilirse uğur getirirmiş.
Tabi bunlar ne kadar doğru, inanmalı mı inanmamalı mı, herkesin kendi tercihidir. Fillerin benim evimde olmalarının tek sebebi dekorasyonumu tamamlamak.
Bu filleri Kapadokya gezimizde almıştım. O yörede çıkarılan bir taştan yapılıyormuş : onyx taşı. Bu taşın olumsuz enerjiyi engelleyici özelliğinden dolayı nazara karşı etkili olduğu, kişinin hangi çeşit enerjiye ihtiyacı varsa o enerjiyi verdiği söyleniyor. Özellikle bunları tercih etmemin sebebiyse siyah olmalarıydı, siyahın çok şık durduğunu düşünüyorum.
 

 
Aşağıdaki karede yer alan beyaz-krem kaplumbağa da aynı şekilde onyx taşından yapılmış.


Herkese bol kitaplı günler!
 
 

6 yorum:

  1. Acil kitap okuyasım geldi :)

    YanıtlaSil
  2. Kitap zevklerimiz de benziyor :) Kitaplığımızda ortak kitaplar çok. Ne zamandır ben de layığıyla okuyamıyorum, başlamak gerek yeniden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum :)
      Kitap okumak apayrı bir keyif benim için, başucumda durur, hergün mutlaka okurum :)

      Sil
  3. kitaplığında evinin her köşeside çok güzel diğer resimlerede baktımda çok zevklisin canım ayrıca kırmızıyı seviyorsun sanırım benim gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim :)
      Evet, her zaman ilgimi ilk çeken kırmızı olur, kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun :)

      Sil