11.12.13

Bebek Hazırlıkları - 1

28. haftadan herkese merhaba diyor benim minik prensesim :)
Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Yarı yarıya tamamladık sayılır eksiklerini, tabi daha var eksikler ama zaman da var neyse ki :)
Bebek hazırlığı içinde olanların daha çok ilgisini çekecek bol fotoğraflı bir post hazırladım... Kimileri sıkılabilir...Benim de gündemimde bebek yokken pek ilgimi çekmezdi böyle yazılar..
Neyse konuya dönelim...Evet pek çok şeyini tamamladık. Annem de Ankara'daydı, orada birsürü alışveriş yapmış benim miniğime, sağolsun :)
İlk olarak beşiğinden başlayalım. Daha önce belirtmiştim, bayramda annem-babam İstanbula gelmişti, "beşiğini ben alacağım" diye tutturan babam almıştı o zamanlar kızımın beşiğini. 
Ama henüz kurdurtmadık, kolisinde bekliyor. Bu yüzden netten fotosunu buldum :
Bu beşik küçük olduğu için odasında bir beşiği daha olacak inşallah. Mobilyalarını henüz almadık, odası da hazır değil doğal olarak...Büyüyen beşikler var, odasına ondan almayı düşünüyoruz, daha sonraları da kullanabilsin diye :)
Bizim için önemli bir mevzuu da bebek arabasıydı..Eşim daha çok ilgilendi tabi bu konuyla. Her gün netten model araştırıyordu. Ama tabi nette gördüğünün bir de gerçeğini görmek gerekiyordu, kumaşı, kalitesi vs. incelemek için. Biz de haftasonları gidip bakıyorduk beğendiği modellere. Sonra o hafta başka bir model beğeniyordu, tekrar gidip bakıyorduk. Bu böyle devam edecekti ki sonunda bir modelde karar kıldı kendileri :)) Chicco'nun living smart modeli. Ama o da hep üçlü set halinde satılıyordu ki biz portbebe istemiyorduk (bu konuda deneyimli arkadaşlarımız bize portbebenin gereksiz olduğunu söylemişlerdi) Sonrasında bir haftasonu chicco'nun kendi mağazasında bu arabann ikili set halinde satıldığını öğrendik. Üstelik bir de kampanyaları vardı, hediye çeki veriyorlardı. Biz de hem arabayı aldık hem de hediye çekimizle pek çok eksiğini tamamladık :)
Ve gelelim diğer herşeyine :)
Bütün tecrübeliler aynı şeyi söylüyor : "çok birşey alma hemen büyüyorlar, giyemiyorlar." Evet insan üzülür sonra giyemeden büyürse..ama bir yandan da ilk çocuk olduğundan mıdır nedir insan pek çok şey almak istiyor..öyle cici şeyler yapmışlar ki minnak minnak :)
2 tane hastane çıkışı yeter dediler. Birini annem almış, diğerini de biz aldık :)

Puf battaniyemiz, fermuarlı ve çıt çıtlı.. Beresi ve patikleri de var :)
Bu şirin pufidik de alt açma minderimiz :)

Bunları Eminönü'nden Havuzlu Han' dan aldık. Bütün bebek alışverişi yapanların bildiği bir yerdir Havuzlu Han..Bebeklere ait bütün ihtiyaçların ve markaların birarada bulunduğu bir yer. Ama biz ilk önce öylesine gitmiştik ve ne almamız gerektiğine dair bir listemiz yoktu, elimiz boş dönmeyelim diye bunları aldık geldik :) Bir Eminönü daha yapmamız gerekiyor :)


Minnak atletlerimiz mothercare... İstanbul' da olanlar bilirler belki Kozyatağında outleti var, çok uyguna satılıyor orada. Biz birazını da netten aldık "modagurusu" diye bir siteden. Nette çok çeşit olmasa da fiyatları çok uygun.


Bu tulumlar da mothercare' dan...
Ve diğer tulumları...


Penye yelekler çok kullanışlı oluyor dediler... Annem üç tane almış, ben de bunları aldım :)
Tabi bir de örme yelek ve hırkaları var ki onları ben de henüz görmedim, annem örmüş de örmüş sağolsun.. Bir de battaniye örüyormuş rengarenk, "kırlent de yapacam buna takım" diyor, anneler bitane yaaa :)

Bir diğer kullanışlı ve gerekli şey de penye battaniyeymiş.. Sürekli kullanımdan dolayı 4-5 tane olsun diyor bilir kişiler :) (yine annem sağolsun almış onları da)
Minnak ayaklarımız üşümesin diye...
Tabi bakım önemli... E biz de süslü oluruz herhalde biraz :)


Ve yine diğer diğer.... Ayrıntılar önemli ama di mi?
Aksesuarsız olmaz...kuşlu kar küremiz...english home' dan :)


 Odamız hazır değil ama kapı önü ağırlığımız hazır :) (...english home)

Bebeğimin de bir günlüğü var... Çok sevdiğim yakın bir arkadaşımın hediyesi (aynı zamanda alt komşum olur kendileri :)) Dışını güzelce kaplayıp, süsleyip miniğimin ismini de yazdım mı harika bir günlük olacak, severek dolduruyoruz...

 
Çok uzun bir aradan sonra yazınca post da böyle uzun oluyor :)
Aslında ara vermek istemiyorum ama maalesef ki bilgisayarım bozuk. Eşim de bu aralar çok yoğun, bilgisayarını alamıyorum:( Bugün akşam arkadaşlarıylaydı ve ben de hemen oturdum bilgisayarın başına :)
Bir daha bu kadar ara vermemek dileğiyle...
Sevgiler!!!



22 yorum:

  1. HArika seçimler...Hamileyken o beşikten çok istemiştim ama kısmet olmadı :(
    Dilerim sevgiyle sağlıkla büyür bıdık :)
    Herşey ne kadar tatlı renklerde..maaşallah diyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ediyorum güzel dilekleriniz için:) Ben de besigi cok severek aldım ama uzun süre onda yatamicak olması üzüyo beni:(

      Sil
  2. Ne güzeller, güle güle kullansın inşallah, hayırlısıyla gelsin :)

    YanıtlaSil
  3. aldıklaırnıza bayıldım bebişiniz sağlıcakla gelsin Allah güzel günler yaşatsın inşallah

    YanıtlaSil
  4. Canim hepsi birbirinden guzel ve zevkli secimler!! Rabbim saglikla, huzur ve mutlulukla kullanmasini nasip etsin minige ins. En az senin kadar heyecanla bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  5. yerim onun her bişeylerini. Bunları görünce çocuk yapasım geliyor 40 ımda :) Allahtan sizlerinkileri seviyorum da hevesliğim geçiyor ama çok güzel şeyler almışşınız yaa ..ALLAH sağ salim kucağına almayı nasip etsin tatlım

    YanıtlaSil
  6. hayırlı sağlıklı günlerde kullan canım benmde kızım olucak nasipse aldığın hersey çok güzel kısmetiyle gelsin prenses bende ufak tefek almaya başlıcam sepetin içindeki chicco malzemeler ne acaba bu ara chiccoda indirim var bende ona göre ufak tefek alayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkürler:) ne güzel:) evet indirimdeyken almak lazm kesinlikle.. sepettekiler biberon, pisik kremi, sampuan, atesölcer, burun aspiratörü, ıslak mendil, emzik, gögüs pedi, banyo termometresi...hepsini saymısımdır umarm:))
      Bir de nette kampanya oluyo bazen "mompery" ve "butikbebe" diye siteler var, oralara da bak mutlaka canm:)

      Sil
    2. sağol canım bende not edeyim :) anne bebek fuarı varmış bugun acaba gitsem bişeyler bulabilirmiyim acaba dışarıya göre fiyatları nasıl olur

      Sil
  7. canım aldığın hastane çıkışının içinde tulum varmı bende e bebekten aldım ama tulum çıkmadı içinden

    YanıtlaSil
  8. nasıl güzel sanki o günlerime geri döndüm bir anda.kızımı beklerken çok özenerek almıştım tıpkı senin gibi.şimdi 3 yıl geçmiş üstünden zaman çok acımasız ama meleğinin büyümesi harika bir duygu.sağlaıcakla kucağına alman dileğiyle

    YanıtlaSil
  9. hepside çok şekerler bayıldım ben bunlara :) çok şanslı bir bebek olacak :) hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim :) takibe alıcaktım sizi fakat izleyiciler kısmınızda sorun var bir kaç blog nasıl düzeleceğini anlatmıştı ordan yararlanabilirsiniz isterseniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah:)
      Uyarınız için çok teşşekkürler, farketmemiştim izleyici kısmının bozuk olduğunu, düzelttim şimdi :)

      Sil
  10. ayyy inanmiyorum demek seninde bebisin olacakkk :)) bu aralar herkes hamile :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım..cok az zamanımız kaldı, beklemedeyiz:))
      Darısı isteyen herkesin başına insallah:)

      Sil
  11. Çok güzel bir post olmuş insanın içi açılıyor. Ben de 3,5 aylık hamileyim ve sanırım cinsiyetini öğrenene kadar zor sabredeceğim bişey almamak için.
    Hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah mutlu huzurlu bir bebek olsun, amin :)

    YanıtlaSil