10.5.13

Bu bir puantiyeli örtü hikayesidir....

 Çok olmuştu bu kırmızı puantiyeli kumaşı alalı, bir köşede bekliyordu öylece... Daha da beklerdi yaza kadar, çünkü dikiş makinem yok henüz :( (inşallah yazın kocacık alacak, söz verdi)
Bir de canım arkadaşımın benim için aldığı puantiyeli kumaş var, makinem alınsın daha neler neler dikerim ben, yastık kılıfları, minik kalpler..... hayaller hayaller :)
Ama bekleyemedim işte... Kestim önce masanın ölçüsüne göre, sonra kenarlarını düzgünce diktim, makine dikişi tabi, annem sağ olsun öğretmiş iyi ki zamanında :)
Sonra da kenarlarına cici bir gipür diktim...
Küçük şeylerle, kocaman şeyler ortaya çıkıyormuş, insanı mutlu ediyormuş, onu gördüm...  (Tabi epey de bir uğraştım elde dikince ama olsun, değdi )
 Önce kahvaltı masamda kullandım bu cici örtüyü, arkadaşlarım için :)
Sonra da yıkadım, ütüledim, çalışma ortamımı güzelleştirdim puantiyeli cici örtümle..
Evet, ben bir KPSS öğrencisiyim :) Mezun olalı 5 yıl oldu ama ben daha yeni karar verdim sınava hazırlanmaya.. Mezun olacak olanlara sesleniyorum : Önce özel sektörde işe başlamayın sakın! Oturun, hazırlanın sınavınıza, atanın rahatlayın.. Ben dersaneyle başladığım için çalışma hayatına, 3 senede 10 yıl çalışmışım gibi yoruldum :(
 Her neyse canım, evli-mutlu-huzurluyum çok şükür :) İş için de hayırlısı artık...
Eee, sınava kaldı iki ay.. Düzenli çalışmanın vakti geldi diyerekten önce ortamı güzelleştirip kendimi motive edeyim dedim.. Her şeyi süsledim- püsledim... (dikiş makinesinin neden yazın alınacağı belli oldu değil mi, yoksa ders çalışma işi yalan olur :) )
Biraz oynuyorum, biraz çalışıyorum  :)
 
Aşağıdaki iki resim arasındaki farkları da bulalım bakalım :))
Haa, bir de görünen renkli kalemliğin hikayesi de sonraki posta :)
 
Notluk kutusunu bile süsledim bantlarımla :)
 
 O zaman hadi bana iyi çalışmalar... Size de mutlu hafta sonları şimdiden :))
 
 

5 yorum:

  1. Öncelikle iyi günlerde kullanınız sınavınızda da başarılar şimdiden...Bu kumaştan bende aldım aylar önce :) ama dikiş bilmediğimden yapımı gecikti tabi...Sağolsun kayınvalidem aracılığı ile bir runner ve fistolu amerikan servislerim yapılmakta...ben de kahvaltı masasında kırmızı beyaz puantiyeli çatal takımım ile kullanacağım inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)
      Runner ve Amerikan servisi de çok güzel olur gerçekten, bitince görmek isterim :) Siz de güle güle kullanın şimdiden!

      Sil
  2. bende kırmızı beyaz puantiyeli bir masa örtüsü arıyorum bulamadım hiç hani biraz becerim ve zamanım olsa senin gibi kumaş alır dikerim de ama o da yok :) ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstedigimiz şeyleri bulmak zor oluyor gercekten.. Ben bu kuması pazarda bulmustum, hem tam istedigim gibi hem de hesaplı:) Aslında diktirebilecegin birileri olsa böyle daha güzel olur :)

      Sil
  3. İkeada gördüm büyük puantiyeli kumaş..metresi yanlış hatırlamıyorsam 17 mi neydi.. ben de çok istiyorum böyle bişi... ama dikiş yok bende hiç..
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil